Via Augusta etappe 6
11 februari 2026 - Alcalá de Guadaira, Spanje
Woe 11-2-26
Etappe 6; van Utrera naar Alcala de Guadaira (19 km)
Vanmorgen “uitgeslapen” tot 7:30 uur en om 8:00 uur op pad. Ontbijt genomen in een nabijgelegen bar waar het druk is met ontbijtende Spanjaarden. De eigenaar heeft goede zin en maakt veel grappen (aan de reacties van bezoekers te zien😊).
Het eerste deel loop ik door veel olijfboomgaarden.
Even als ikzelf hebben niet alle olijfbomen droge voeten kunnen houden.
Hoop dat ik het vandaag droog kan houden aan mijn voeten.
Halverwege zie ik boven de bomen een mooie keramische torenspits uitsteken. Ga er vanuit dat dit van een kerkje/kapel is. Echter als ik er naar toe loop, blijkt dit van een woonhuis te zijn.
In Zuid Spanje wordt er veel afval in het buitengebied illegaal gedumpt. Zie langs de weg een groot bord: ”Basura, no gracias” (afval, nee bedankt).
Hierna loop ik door een vlak landbouw gebied.
Helaas hou ik het vandaag niet droog. Als ik de onderstaande waterstroom wil oversteken, zak ik tot mijn knieën in modder.
Het is nog ca 1 uur lopen tot het hotel. Het laatste stuk loop ik door een mooi natuurgebied.
Gelukkig kon ik om 13.00 uur al inchecken bij het prachtige hotel Oromana dat in een park op een heuvel ligt.
Na te hebben ingecheckt kon ik mijn schoenen en sokken schoonmaken en droge sokken en schoenen aan trekken. Dat loopt toch een stuk prettiger.😊
Loop het stadje in om deze te verkennen, maar eerst wat eten. Voor de eerste keer op deze Camino een menu del dia (€8) genomen, dat er goed in gaat.
Ga naar de kerk “Iglesia de Santiago” die helaas gesloten is.

Kijk vanavond nog een keer of die open is.
Loop dan omhoog naar het oude kasteel waar echter niets te beleven is.

Morgen de laatste etappe, kort bezoek aan Sevilla en in de avond met het vliegtuig naar Eindhoven.