Via Francigena del Sud (etappe 4)
Zondag 10-5-26: Etappe 4 van Carpignano naar Otranto (26,8 km)
Aangezien we vrijdagavond erg (te) veel hebben gegeten, zijn we gisteravond op rantsoen gegaan en hebben we bij ons huisje buiten het restant van ons lunchpakket opgegeten. De eigenaar van de B&B verraste ons met een bord vol met Japanse mispels uit eigen tuin.

‘s avonds naar het dorpscentrum gelopen dat een mooie oude kern heeft.

Als afsluiting van de dag op de binnenplaats (waar ook internetbereik aanwezig is) de dag afgesloten.

Deze B&B is prachtig aangelegd met mooie huisjes in een prachtige groene omgeving.

Vandaag is het Moederdag en om deze dag te vieren, had ik om 8:30 uur een heerlijk ontbijtje geregeld.🧑

Om ca half tien starten we met de wandeling en het eerste uur valt er af en toe een druppel regen.
Na ca 6 km komen we aan in het dorpje Serrano.

Als we daarna in Cannole aan komen, treffen we daar 2 Nederlandse wandelaars die vanaf Rome de Via Francigena lopen. De man herken ik en als we aan de praat komen blijken ze uit Beesel te komen en de man (Ron Ramakers) ken ik van de bijeenkomsten van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob afdeling Roermond, waar hij bestuurslid van is.

Nadat we voldoende “geklacheneerd” hebben, gaan we apart verder en lopen door een prachtig bosgebied en passeren daar de oude boerderij/burcht “Masseria Torcito” dat deels uit de 12e eeuw stamt.

Op een kleurrijk bord lezen we dat de start van de VF (Via Francigena) in Canterbury nog 2690 km is en het eind (en onze eindbestemming) in Santa Maria di Leuca gelukkig maar 72 km ver is😊.

De omgeving is wederom bijzonder mooi met veel bloeiende bloemen.

Een stukje voor Palmariggi passeren we een mooie kerk waar de mis gedaan wordt.
Even voor 1 uur komen we aan in Palmariggie dat een mooi centrum heeft maar dat geheel uitgestorven is.
Als we dit dorp verlaten passeren we een luxe restaurant waar we heerlijk uitgebreid geluncht hebben (verrassing 2 voor Ans vanwege Moederdag😊).

Daarna met volle buik weer op stap en passeren we een grote groep wandelaars uit de buurt van Venetië die een georganiseerde wandeling maken.

In Giurdignano is het tijd voor een koffie pauze en hebben we er dan 20 km op zitten.
Vlak voor onze eindbestemming Otranto passeren we een oude grotwoning.
Om 18.00 uur checken we in bij onze B&B bij een zeer behulpzame Federico.
Vanavond gaan we de plaats verkennen en ik ben benieuwd naar al het moois dat deze kustplaats te bieden heeft.