Via Augusta etappe 7

12 februari 2026 - Sevilla, Spanje

Don 12-2-26

Etappe 7:  van Alcala de Guadaira naar Sevilla (19,5 km)

Gisteravond een wandeling naar het centrum gemaakt. Steek de rivier “Rio Guadaira” over waar een oude watermolen in staat.

DSC07067

Gelukkig was gisteravond de kerk “Iglesia de Santiago” wel open, waardoor ik een stempel kon vragen voor in mijn credential.

DSC07068

DSC07069

Ook hier vieren ze carnaval en is de winkelstraat en enkele oude gebouwen met carnavals lichtjes versierd.

DSC07070
Vanmorgen start ik om 8:15 uur en ga eerst ontbijten in een barretje in de buurt en geniet van mijn laatste Spaanse ontbijt: broodje gedroogde ham en koffie.

Het beloofd vandaag een mooie zonnige dag te worden , maar het is nu nog een beetje mistig.

DSC07076

DSC07078

Steek de rivier over bij een bijzondere brug: “Puente Del Dragón”.

DSC07080

DSC07081

Het is een mooi wandelpad langs de rivier met een aantal oude gebouwen en de zon komt nu lekker door.

DSC07085DSC07086

DSC07088

Bij het aquaduct ga ik rechts af en loop na enige tijd het industrieterrein van Sevilla op.

DSC07090

Om 11:30 uur (12 km) kom ik aan bij de bebouwing van Sevilla en is het tijd voor koffie.

Daarna is het nog een heel stuk lopen tot de kathedraal. Om 13.00 uur ga ik wat eten en bestel een bord “menudo de ternera”. Toen het gerecht op tafel kwam verraste het mij wel aangezien het kalfspens 🙃 was (dat ik voor meer als de helft heb opgepeuzeld👍).

Daarna loop ik op mijn gemak (met prachtig zonnig weer) naar het centrum en geniet van de mooie oude gebouwen die ik onderweg zie.

DSC07091

DSC07096

Ben blij als ik de toren van de kathedraal zie

DSC07092
en loop naar de ingang toe voor mijn laatste stempel voor in mijn credential.

DSC07093

Als ik verder loop, wordt ik door een koetsier van een paardenkoets aangesproken omdat ik een pelgrim ben. Hij verteld mij dat we “collega’s” zijn en dat hij in 2018 (meen ik te hebben begrepen😊) van Sevilla naar Santiago heeft gelopen.
Hij loopt vervolgens met mij mee naar het beginpunt van de Via de la Plata (en dus het eindpunt van mijn Via Augusta).

DSC07095

De koetsier neemt vervolgens met een ferme handdruk afscheid en wenst mij een Buen Camino toe, aangezien hij denkt dat ik nog naar Santiago loop😅. Ik laat hem maar in die waan. 😊

Met een overvolle bus afgereisd naar de luchthaven, waar ik volgens plan om 19.40 uur richting Eindhoven vlieg.

Kijk met veel plezier terug op een bijzondere Via Augusta die m.n. vanwege de wateroverlast best pittig en avontuurlijk was.

Zag afgelopen week ook vaak op de TV beelden van wateroverlast in Zuid Spanje. Vraag mij af of dit toe is genomen t.g.v. de klimaatwijziging.

Hoop even na middernacht weer in Kepel te arriveren.

1. Esther:
    12 februari 2026
    Goede terugreis pap en tot snel!
  2. Wandelmeemetnoud:
    12 februari 2026