Via Francigena del Sud (etappe 6)
Dinsdag 12-5-26: Etappe 6 van Vignacastrisi naar Tricase (18,0 km)
Gisteravond het dorpje verkend

en heerlijk gedineerd bij het restaurant “Terra Mara”.
Vanmorgen konden we al om 8 uur ontbijten en starten we een half uur later met de wandeling. In het dorp kopen we nog enkele bananen voor de vitamientjes en energie.
Na 4 km komen we aan in het leuke dorpje Marittima waar we onze eerste cappuccino voor vandaag drinken.

Als we onze weg weer vervolgen zien we een kleine transport driewieler die we al veel hebben zien rijden.
Vandaag hebben we weer een zeer mooie route met af en toe olijfbomen. Soms zien we olijfbomen die getroffen zijn door de olijvenpest maar die toch weer aan het uitslaan zijn.

Het wandelpad loopt parallel aan de kust en af en toe hebben we een mooi zicht op de zee.

We passeren een grote vetplant die we ook erg “vet” vinden😊.

Rond de middag maken we een uitstapje op de VF en lopen omlaag naar de zee bij Tricase Porto.

We lunchen hier en Noud gaat nog even pootjebaden in de Middenlandse zee, die al aardig op temperatuur is.
Daarna klimmen we weer omhoog richting Tricase.

Het is nog te vroeg om in onze B&B in te checken en daarom lopen we het oude centrum in en genieten op een bankje van de mooie gebouwen die aan het “Piazza Giuseppe Pisanelli” plein liggen.

Nog een heerlijk Italiaans ijs gegeten en daarna om 16.00 uur ingecheckt op weer een zeer bijzondere slaapplek midden in het centrum met een idyllische tuin.