Dag 16 Vietnam
9 november 2025 - Hue, Vietnam
Zondag 9-11-25
Na het ontbijt via de app Grab een taxi geregeld die ons naar de pagode van de Hemelse Moeder (Chua Thien Mu) brengt.

Deze pagode ligt aan de oever van de Huang Giang rivier.

Achter de pagode ligt nog een tempel in een tuin en ook een aantal andere oude bezienswaardigheden.

Daarna lopen we richting de Koningsstad en drinken onderweg een koffie bij een kleine bar

waar je via een rommelige keuken uit komt bij het toilet.

We vervolgen onze weg en genieten weer van de mooie dingen die we zien.
De oude stad Hue was de hoofdstad van Vietnam tijdens de Nguyen-dynastie (1802 tot 1945). Een van de belangrijkste toeristische attracties van Hue is de Koningsstad Hoang Thanh die we bezocht hebben.
Binnen dit ommuurde stuk van 604 bij 622 m zien we vele mooie tempels en paviljoenen uit de 19e eeuw waar diverse Nguyenkoningen gewoond hebben.

Nadat we al dit moois aanschouwd hebben, in de buurt geluncht en onderweg zien we weer een mooie vrouwelijk boeddha.

In de stad zijn ze nog op veel plaatsten de modder en rommel aan het weghalen van het hoog water van enkele dagen geleden. Ook in de waterplassen wordt de rommel opgeruimd.

In de buurt van ons hotel zien we telkens een man in een rommelige werkplaats, die van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat hier aan het werk is.

Nadat we ons gedoucht hebben, met de Grab taxi naar een vegetarisch restaurant waar we hot pot besteld hebben.