Dag 15 Vietnam

8 november 2025 - Hue, Vietnam

Zaterdag 8-11-25

Gisteravond contact gehad met de Vietnamese reisagent die aangaf, dat het geplande bezoek aan Quy Nhon (na Hoi An) niet mogelijk is, omdat de tyfoon deze plaats veranderd heeft in een “battlefield”.

Daarom skippen we deze plaats en blijven we 2 dagen in Hue en daarna 3 dagen in Hoi An. Denk dat dit ook nog mooier is dan het plan van gisteren😊.

Dit is het uitzicht op het meer vanuit ons huisje vanmorgen.

DSC06106
Na het ontbijt gaan we om 8.20 uur met de chauffeur van ons hotel richting Hue.

De eerste 2 uur zien we alleen maar aangeplante bossen van snelgroeiende bomen, bestemd voor de papier industrie (en het zijn geen eucalyptus bomen).

DSC06110
Om 12.00 uur arriveren we in het hotel in Hue en nadat we hebben ingecheckt, gaan we lunchen.

Daarna lopen we langs de “Huong Giang” (Parfume River) waar we mooie draken boten zien.

DSC06120DSC06142
In de grote Dong Bamarkt zijn kleurrijke stalletjes te zien en bijzondere mensen.DSC06124DSC06125DSC06128DSC06132
Uiteindelijk is Ans overstag gegaan en heeft een Viatnamese hoed gekocht, die op deze zonnige warme dag, goed van pas komt.

DSC06130
Naast vele drakenboten zien we af en toe ook een kleine boot waarop mensen leven onder erg primitieve omstandigheden.

DSC06135
Het is pas 2 dagen geleden dat de tyfoon voor hoog water gezorgd heeft in Hue en we zien op meerdere plaatsen dat ze de modder die achtergebleven is, aan het wegspuiten zijn.

DSC06140

We lopen richting de wijk “Kim Long” (gouden draak), waar we 3 dames met hun koopwaar zien zitten.

DSC06147

DSC06148
De rommel t.g.v. het hoog water van 2 dagen geleden is nog niet overal opgeruimd in de stad.

DSC06151
We passeren een oude stadspoort

DSC06154
en gaan bij een eettentje op straat wat eten.

DSC06156
Het eten was wederom niet te versmaden en we moesten hiervoor 35.000 dong per persoon aftikken🙃.
Ook in Hue zien we erg veel scooters maar gelukkig is het iets rustiger dan in Hanoi.

DSC06157