Dag 12 Vietnam
5 november 2025 - Ninh Binh, Vietnam
Woensdag 5-11-25
Na het ontbijt lopen we eerst naar het dorpje Tam Coc om daar onze was af te geven. Na 72.000 dong te hebben betaald krijgen we te horen dat we de was vanaf 15.00 uur kunnen ophalen.
Onderweg passeren we een klein tempeltje langs de weg met wederom een beeld van een vrouwelijke Boeddha.

Vanmorgen via de app contact gehad met Discover East en afgesproken dat we de komende 3 dagen ons programma wijzigen zodat we de tyfoon Kalmaeci (Tino) die verwacht wordt van 5 tot 7 november in Midden Vietnam, zullen ontwijken. Dit is al de 13e tyfoon van dit jaar in Vietnam.
We lopen via het buitengebied naar de “Nui Ngoa Long” (liggende Drakenberg).
Een oud fragiel vrouwtje zien we plastic afval verzamelen

en wederom prachtige waterlelies.

Als we Tom Coc uitgelopen zijn, zien we In de berm dat er groentes gekweekt worden.

Op diverse plaatsen wordt er vandaag machinaal rijst geoogst
dat veel bekijks trekt bij de plaatselijke bevolking.

We zien regelmatig auto’s van het Vietnamees merk VinFast. Deze Vietnamese autofabrikant heeft zich specialiseert in elektrische auto's en is opgericht in 2017. Hieronder een foto van het kleinste type: de VF3.

Ook vandaag weer af en toe een graftempel in een mooie omgeving.
Nadat we bij de Drakenberg entree betaald hebben, worden we (en m.n. Ans😊) verrast met de aanwezigheid van vijvers met lotusbloemen.
Het lotusbloem seizoen is ten einde maar gelukkig zien we nog enkele laatbloeiers.

Daarna maken we een flinke klim naar boven op de Drakenberg, waar we genieten van het prachtige uitzicht.

Vervolgens dalen we weer af naar beneden en lopen via een mooi pad met mooie lampionnen richting de uitgang.
De scooter is een vervoermiddel voor mensen maar ook van goederen zoals grote vazen.
Dezelfde weg terug naar het centrum van Tam Coc waar we lunchen en de schone was op halen.
Terug bij ons huisje weer even tijd om te relaxen, waarna we nog willen gaan fietsen.

Helaas zijn er geen bruikbare fietsen meer beschikbaar en daarvoor in de plaats een wandeling gemaakt naar de Thai Vi Temple.

In deze temple maakt een oude man op een bijzonder instrument sfeervolle muziek.

Aan het eind van de middag in Tam Coc wat gaan eten en we willen om 18.45 uur weer “thuis” zijn om met Abbey en Liam te gaan facetimen 😊.
Vanavond worden we om 20.30 uur opgehaald door een taxi die ons naar het treinstation in Ninh Binh brengt, waar we de slaaptrein nemen naar Dong Hoi en waar volgens waar we volgens plan om 4.50 uur arriveren.