Dag 11 Vietnam

4 november 2025 - Ninh Binh, Vietnam

Dinsdag  4-11-25

Na een prima nachtrust in ons huisje om 7.30 uur ontbeten waarbij we een prachtig uitzicht hebben op de omgeving.

DSC05820
In de hoek staat ook een offertafeltje die we regelmatig zien in Vietnam.

DSC05822
Vanmorgen gaan we een boottocht maken tussen de kalksteenbergen (limestone mountains). Met de fiets gaan we naar de opstapplaats in Tam Coc.

DSC05904
Het landschap is weer fantastisch en we genieten (ondanks het miezerig weer) volop.

DSC05827

DSC05835
Aan de zijkanten zie we veel bloeiende waterlelies.

DSC05919

Het voortbewegen van de roeispanen gebeurd op een bijzondere manier: met de voeten😅. Heel bijzonder dat dit mogelijk is.

Bij het keerpunt (halverwege de boottocht) stappen we even uit om de benen te strekken en een bezoek te brengen aan de “tempel of Quy Minh Dai Vuong”.

DSC05846DSC05845DSC05847DSC05850

Een jonge roeier heeft naast het roeien nog tijd om op zijn telefoon te kijken🙃.

DSC05903
Na de boottocht gaan we verder met een fietstocht.

In de rijstvelden zien we regelmatig oude familiegraven van de eigenaren van deze velden. Sinds enkele decennia is dit verboden om op eigen percelen begraven te worden en kan dit alleen nog op de gezamenlijke begraafplaatsen.

DSC05906
De rijstvelden zijn nu vol gelopen met water omdat er vis in gekweekt wordt (o.a. Tilapia).  Alleen in de periode van januari t/m juni wordt er hier rijst verbouwd.

We bezoeken een oude tempel

DSC05920
en zien een bijzondere natuur, waaronder de rode eitjes van slakkenDSC05915
en grote mieren die een web maken rondom Vietnamese vijgen en gaan daar binnen hun eitjes leggen.

DSC05922
Daarna fietsen we verder door deze bijzondere omgeving op een goed fietspad.

DSC05907
Als we aankomen bij de “Bich Dong Pagoda” zitten een drietal oude vrouwtjes bij de ingang prullaria te verkopen.

DSC05927
We komen aan bij de eerste pagode die uit de 15e eeuw stamt.

DSC05928

DSC05929
Daarna gaan we trappen op en zien we nog 2 tempels uit de 17e een 19e eeuw.

DSC05934
In het boeddhisme is men klaarblijkelijk ook geëmancipeerd aangezien er ook vrouwelijke uitvoeringen van Boeddha zijn.

DSC05935
Als we de poort van het tempelcomplex uit lopen zien we veel waterlelies.DSC05949DSC05946

DSC05943

DSC05947

DSC05925

In een nabijgelegen restaurantje geluncht waarbij onze gids aangeeft dat we onze fiets niet hoeven af te sluiten, aangezien er op het stelen van een fiets (of een auto) een gevangenisstraf staat van 7 jaar 😱.

Om 14.30 uur zijn we weer terug bij onze slaapplek en hebben we de rest van de dag “vrij”.