Dag 21 Vietnam

14 november 2025 - Can Tho, Vietnam

Vrijdag 14-12-25

We hadden het geluk dat we onze slaapcabine niet hoefde te delen met andere reizigers, waardoor we redelijk hebben kunnen slapen.

Even voor 6 uur arriveren we vanmorgen op het treinstation in Saigon dat niet veel voor stelt voor een stad met ca 10 mio inwoners.

Onze chauffeur staat ons reeds op te wachten en we rijden eerst naar een restaurant in deze stad, dat bekend staat om zijn goede “Pho noodle soup” die we als ontbijt eten.

DSC06330
Ook hier zien we een klein tempeltje en een mooi boeddha beeldje.

DSC06332
Om 10.00 uur komen we aan bij de ecolodge in Can Tho, waar we een welkoms massage aangeboden krijgen.

DSC06334
Nadat we “helemaal los zijn gekomen” naar ons huisje, dat zeer smaakvol ingericht is en  in een prachtig groene omgeving ligt.DSC06336DSC06338

DSC06340
We maken een rondje op dit vakantie oord met o.a. kokosbomen

DSC06347
en bomen met Jackfruit.DSC06349
De huisjes zijn er in meerdere uitvoeringen.DSC06350DSC06351

DSC06352
Daarna gedoucht en geluncht.

Om 14.00 uur starten we met een fietstocht samen met onze gids Tom Duc.
Met een klein pontje steken we een rivier over

DSC06355

DSC06370

en zien we enkele bootjes waar mensen fruit aan het klaar maken zijn om morgenvroeg op de markt te kunnen kopen.

DSC06361
Onze gids verteld veel over de verschillende soorten fruit die in de Mekong delta groeien, waaronder de bananenplant die een prachtige bloem heeft.

DSC06364
Hij verteld ook, dat 80% van het fruit uit Vietnam naar China geëxporteerd wordt.
Onderweg een stop gemaakt waar Ans aan het werk gezet werd om "Banh hoi mat vong" (speciale rijst noedels) te maken.

DSC06365
Om 16.30 uur zijn we weer terug bij de lodge en worden er “traditional cakes” gemaakt van o.a. sojameel, die we vanavond als dessert gaan eten.

DSC06371

DSC06374
Voor het avondeten op de lodge nog heerlijk enkele baantjes gezwommen.

DSC06375
Vanavond vroeg onder de wol omdat we al om 6 uur vertrekken naar de markt.

Het was weer een mooie dag en benieuwd wat morgen ons weer gaat brengen.